Nits Musicals

laratj@diba.cat
08694 Guardiola de Berguedà 

 

Josep Lara Tristante

La tenacitat, l’esforç i la constància d’un poble de l’Alt Berguedà en favor de l’art i la cultura s’ha traduït any rere any en la celebració de “Les Nits Musicals” de Guardiola de Berguedà.
 
Aquest 2014, sens dubte serà un any especial, i no només pel fet que evident que la tradició i l’aposta per l’art i la cultura es perpetua, si no perquè amb aquesta edició, ja en seran 50.
 
Cinquanta anys ininterromputs de concerts, cinquanta anys de manifestacions artístiques al servei de poble. Des de la primera celebració l’any 1965, les coses han canviat, i molt. El poble ara, és diferent, la gent tampoc és la mateixa, ni el majestuós Monestir que ara ens recorda etapes de glòria, te res a veure amb aquella petita església que coronava Guardiola i que va veure néixer un certamen que feia els seus primers passos a toc de violí.
 
Si el romànic de Sant Llorenç és una mostra evident d’una expressió artística de segles passats, Les Nits Musicals ho han de ser d’anys futurs. L’èxit aconseguit durant aquestes 50 edicions, és motiu per predir la continuïtat de Les Nits Musicals, no només pel bé de la música i com a manifestació de cultura si no com a promoció d’un poble tenaç i compromès amb ell mateix.

Imatges i vídeos

Enllaços

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 22-03-2021 20:15