Monestir de Sant Llorenç, Espectacles: "Mèxic et saluda i t'abraça Capella Francesa de Barcelona"

14
05/2022
fins al dia 2022-05-14 20:30:00
On es realitza? Camí de Sant Llorenç, s/n
08694  Guardiola de Berguedà
T. 664 56 75 81  
monestirsantllorec@gmail.com
Monestir de Sant Llorenç

Monestir de Sant Llorenç

Espectacles

Mèxic et saluda i t’abraça
Capella Francesa de Barcelona

14 de maig, 19 hores

La Capella Francesa de Barcelona és una coral mixta amb un ampli repertori que abasta des de la polifonia profana i religiosa -del segle XIII fins a l'actualitat- a la música popular d'arreu del món.
Des de la seva fundació, fa més de cent anys, ha ofert nombrosos concerts tant al nostre país com a l’estranger. Des del 1976 es dirigida per Cecília Velázquez.
El concert presenta un  recorregut musical per terres mexicanes. Comença el programa amb una melodia d’autor anònim, amb text en llengua Nahuatl, seguida d’un motet, amb el mateix text, composat per Hernando Franco, un dels primers compositors espanyols que van arribar a Mèxic, el qual es va immergir a la seva cultura i llengua aportant alhora el saber de la música del Segle d’Or Espanyol.
Ja al segle XX, Manuel M. Ponce, Ramón Noble, Gabriel Saldívar i Alfredo González van arreglar i harmonitzar algunes de les melodies més populars de la República Mexicana.Els Villancicos del S. XVI, la canço romàntica, els corridos de la Revolución y els sons Jarochos, que completen aquest programa, formen part de la riquesa de les seves melodies i ritmes.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 23-03-2022 10:24