Monestir de Sant Llorenç - Les set últimes paraules de crist a la creu - F. Joseph Haydn Quartet Glinka

30
03/2024
fins al dia 2024-03-30 20:30:00
On es realitza? Camí de Sant Llorenç, s/n
08694  Guardiola de Berguedà
T. 664 56 75 81  
monestirsantllorec@gmail.com
Monestir de Sant Llorenç

Espectacles

 

Les set últimes paraules de crist a la creu - F. Joseph Haydn
Quartet Glinka

30 de març, 19 hores

El quartet Glinka interpreta una de les obres més emblemàtiques de Haydn. Una obra escrita el 1786 per encàrrec del canonge de l'església de La Santa Cueva de Cadis, Don José Saez de Santamaría, per acompanyar l’oració del divendres Sant.
Tot i que la versió primera fou harmonitzada per orquestra simfònica, la que més s'ha conegut i interpretat ha estat la reducció per a quartet de corda.
Els seus set moviments testimonien una prodigiosa varietat de recursos musicals, tot i semblar de principi embolcallats per un idèntic aire de misteri que els iguala. Les tonalitats bemollitzades remarquen suaument la tragèdia, per bé tot respiri un aire de pau i de conformitat a la voluntat de Déu que va elevant intensament el clímax cap una fervorosa sensació de pietat i de perdó.
Aquesta emoció és trencada pel contrast final del terratrèmol, que irromp amb extraordinària violència sobre la serenor de la darrera sonata, barrejant la tempesta del Divendres Sant amb el tro de la matinada de Pasqua.
S’acompanya el concert del textos de Teresa Iribarren, doctora de filologia catalana narrats per l’actriu Maria Voronkova.
Ala Voronkova, violí; Rafael Dengrà, violí 2n; Joan Ignasi Ferrer, violà; i Dimitriy Dolganov, violoncel.

Reservar

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 22-02-2024 10:30