Exposicions "Entre marges Sergi Domingo Cabasés"

08
04/2023
fins al dia 2023-06-30 00:00:00
On es realitza? Camí de Sant Llorenç, s/n
08694  Guardiola de Berguedà
T. 664 56 75 81  
monestirsantllorec@gmail.com
Monestir de Sant Llorenç

a partir del 8 d’abril

Les fotografies representen fragments de paisatges d'alta muntanya i exploren la construcció de la mirada personal en uns entorns altament canviants i fràgils, en els que les condicions geològiques i climàtiques sovint dificulten una percepció i una contemplació pausades.

No són, en cap cas, imatges creades amb la intenció d'exaltar la bellesa d'entorns coneguts, sinó de mostrar i també de glorificar uns espais anònims que es recordaran només en els instants que han estat capturats. En la no-permanència dels elements representats, la fotografia ofereix una vista serena, immutable, de moments que serien difícils d'apreciar sense la seva ajuda. Tanmateix, les imatges, lluny d'aconseguir igualar l'experiència directa, quedaran com a meres representacions d'escenaris i de moments inseparables del record. 

Capturades en època de desgel, mostren escenaris aparentment reposats, però alhora fugissers i plens de present, que conviden també l'espectador a reflexionar sobre la immediatesa de l'emergència climàtica. 

El fred canvia la mirada -ara passatgera-, que saluda i s'acomiada alhora. Aquí, l'hivern implacable elimina els detalls, transforma l'entorn. Però la vastitud i el silenci del paisatge, per un moment distant de qui l'observa, omplen de forma inesperada una emoció pura, sense filtres.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 17-04-2023 10:41