Imatges

Parc Natural del Cadí-Moixeró
Parc Natural del Cadí-Moixeró
Parc Natural del Cadí-Moixeró
 

Recomana el contingut

Parc Natural del Cadí-Moixeró

08694 Guardiola de Berguedï申
Telèfon: 938 244 551
Horari:  

Una gran extensió del Parc Natural Cadí-Moixeró pertany al municipi de Guardiola de Berguedà. Té un caràcter predominantment muntanyós, amb alçades de 800 a 2670 mt, amb un relleu, fauna i flora propis del Pirineu amb els seus diversos estatges. Permet la visió de paisatges i l'observació dels diferents animals i plantes.

La principal característica del Parc natural del Cadí-Moixeró és la seva gran biodiversitat, ja que es poden trobar hàbitats, flora i fauna propis de la zona mediterrània, al costat d’altres de la regió alpina, o fins hi tot de la taiga eurosiberiana, propera ja al cercle polar àrtic. Aquesta diversitat es detecta en tots els grups de flora i fauna. Els boscos de pi negre, pi roig, avet, fagedes i rouredes, així com els prats subalpins, acullen una interessant fauna protegida (tritó pirinenc, serp verda i groga, trencalòs, àguila daurada, mussol pirinenc, ratpenat orellut alpí...), juntament amb espècies cinegètiques com la perdiu xerra, el senglar, el cérvol i el cabirol. 

El municipi de Guardiola de Berguedà té bona part del seu territori dins el parc natural. Inclou la cara sud de la serra del Moixeró, molt forestal i de gran bellesa, i el sector de coll de Pal, indret d’interès per a la observació de flors alpines, grans rapinyaies i petits ocells de muntanya. La Ruta de la Marmota, surt del Xalet de Coll de Pal, i des d’ella és possible veure aquest mamífer i amb sort algun petit grup d’isards. La geologia té també una gran diversitat amb formacions rocoses de totes les eres geològiques. Destaquen les Riolites de Grèixer, les restes fòssil i la mina de pissarres bituminoses, iniciada a principis segle XX, actualment visitable, per les parets de la qual regalima el petroli. 

Data i hora de la darrera actualitzaciò
10:22  |  12-06-14